ÖĞRENCİ VE KİŞİ TAKİBİ
ÖĞRENCİ İZLEME VE KİŞİ TAKİBİ 0532 520 17 13
Çocuğunuzda değişimler oluyorsa araştırın önlem alın…
Anne, baba veya velinin öğrenci çocukta gördükleri davranış bozuklukları, aile bireylerine olan ilgisizliği, derslerindeki başarısızlığı, bunlara neden olan konu ve olayların araştırılması amacıyla anne, baba veya velinin müracaatı halinde istenen araştırma ve izleme yapılır.
Öğrencinin ev dışındaki yaşamı izlenerek okula gidiş ve gelişi, arkadaşlık ettiği kişiler, bu kişilerin güvenirliliği, yaptığı işler, suça bulaşma durumları, alışkanlıkları, öğrencinin bu kişilerden edindiği alışkanlıklar, okuldaki davranışları, başarı ve devamsızlık durumu tespit edilerek anne, baba veya veliye bilgi verilecek.
İzleme süresince, öğrencinin arkadaşlık ettiği veya okul çevresinde tespit ettiğimiz, öğrencilere zarar verebileceğine inandığımız gasp ve hırsızlık suçu işleyenleri ile uyuşturucu madde satıcılarının yakalanması için okul müdürlerine ve emniyet birimlerine bilgi verilecektir.
Sayın Anne ve Babalar,
Son yıllarda okullarda ve okul çevresinde işlenen yaralama. gasp, kapkaç, hırsızlık ve uyuşturucu madde satımı ve kullanımı suçlarında önemli derecede artış görülmektedir. Ülkemizde uyuşturucu madde kullanımı “10 yaş” seviyesine inerek ilköğretim öğrencileri arasında yaygınlaşmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatını yok edebilecek bu tür yıkıcı tehlikelerden korumak ve kurtarmak için özellikle siz anne, baba ve velilerin gerekli önlemleri almanız gerekmektedir.
Çocuğunuzda gördüğünüz davranış değişikliklerinde veya bu hususta kuşkularınızın olması halinde, titizlikle yapılacak kısa süreli bir takip, araştırma ve alınacak önlemlerle, öncelikle çocuğunuza, size, ailenize ve topluma büyük yarar sağlayacaktır.
SUÇA İTİLMİŞ ÇOCUK VARDIR, SUÇLU ÇOCUK YOKTUR...
“Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşı 10, cezaevinde yatan mahkum çocuk sayısı 2637”
YORUM
2637 çocuk; insanlara zarar vererek işledikleri suçlardan dolayı ceza evinde yatan mahkumlar olmamalıydı, Onlar evlerinde aileleriyle sevdikleriyle birlikte yaşayan, okul okuyan, insanlara yararlı hizmetler verecek yarının mimarları, mühendisleri, doktorları olmalıydılar.
Acaba o çocukların suça yönelmelerinde, suç işlemelerinde, ceza evinde mahkum olarak yaşamalarında biz anne, baba veya velilerin hiç mi kusuru yok?
Çocuklarımıza karşı sorumluluklarınızı eksiksiz yerine getirebiliyor muyuz?
Bu korkunç tablo karşısında hepimiz duyarlı olmalıyız. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onları karşılaşabilecekleri her türlü suçtan, özellikle uyuşturucudan korumalıyız..
Unutmayalım ki, çocuklarımız, ülkemizin geleceği ve tek güvencesidir. Onları yarınlara hazırlayacak olanlar da bizleriz. Bu sorumluluk hepimizindir.(mfe)
UYUŞTURUCU KULLANIMININ BELİRTİLERİ
Madde kullanımında ailenin ve çevrenin de dikkatinden kaçmayacak bazı belirtiler dışarıya yansımaya başlar.
1. Harçlığın büyük bölümünü alıştığı maddeyi bulmak için harcama
2. Ölçüsüz para harcamalar ve gelirini artırabilmek için çalmak-satmak gibi girişimler
3. Toplumda uzaklaşarak kendine özgü gruplar içinde olmak
4. Duygusal dengesizlikler, çabuk kızma, öfkelenme
5. Çalışma gücünde azalma
6. İşe veya derslere ilginin azalması
7. Yaşadığı çevrede aile, iş, okul, toplumsal ortamlarda tartışmalı durumları yaratması
8. Kaygı tedirginlik içinde yaşamak
Bu maddelerin bir süre kullanılmasından sonra bedensel ve psikolojik bozukluklar daha belirgin hale gelir.bunlar da;
1. İradenin yok olması
2. Kişinin kendini kontrol etmede yetersiz kalması
3. Unutkanlıkların artması
4. Olaylar arasında ilişki kurabilme yeteneğinin yok olması
5. Düşünce ve davranış bozuklukları
6. Milli ve ahlakı değerlerin kaybolması
7. Bedensel ve psikolojik çöküntü
8. Erken bunama
Bireyin sosyal yaşantısı
Uyuşturucu madde alışkanlığı kazanmaması için gençlerin kendilerine kötü örnek olacak çevre koşulları ve kendilerini alışkanlıklara sürükleyebilecek, arkadaşlardan uzak durmaları gerekir. Genç bir birey için paylaşım ve toplumsal etkinliklerin zenginliği kendisini içe dönüklükten korur.
Sevgili gençler,
Sokakta karşılaştığım üstü başı yırtık, yatacak yeri olmayan, çöplükte yiyecek arayan 35-70 yaş arası yüz yüze konuştuğum 55 kişiden 43 kişi, bu duruma düşme nedenlerini kumar, alkol ve uyuşturucu olarak belirttiler.
7 kişi, arkadaşlarına uydukları için bu duruma geldiklerini söylediler.
Diğer 5 kişi ise, “bir kez denemekten bir şey olmaz” dedikleri için hayatlarının yok olmasına neden oldular.
Sizi; sağlığınızdan, istikbalinizden, geleceğinizden, ailenizden, sevdiklerinizden ayırıp; yalnızlığa, çaresizliğe, kimsesizliğe iten en büyük düşmanınız; kumar, alkol ve uyuşturucudur. Hayatınızı yok eden bu düşmana karşı bilinçli olmalısınız, ondan uzak durmalısınız.
İnanıyorum ki, bu tablo; kumar, alkol ve uyuşturucunun insanı ne hale getirdiğini size en açık şekilde göstermeye yetmiştir.
Lütfen bu uyarımı dikkate alınız. Sevgilerimle (mfe)